Merkezimizde Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı Yapıldı.

Eklenme Tarihi : 26.10.2017 06.08

Hastanemizde deprem ve kurtarma tatbikatı yapıldı. Hastane bahçemizde  gerçekleştirilen yangın, tahliye ve ilk yarım tahliye ve ilk yarım tatbikatına Tekirdağ Büyükşehir Belediye İtfaiye ekibi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı da destek verdi. Tatbikata sağlık çalışanları ve güvenlik görevlileri katıldı. Tatbikat senaryosu gereği hastane binasının 3'üncü katında göçük meydana geldi. Bina katlarında mahsur kalan hastalar kurtarılarak yangın söndürme tüpleri ile yangına müdahale edildi. Yangından kurtarılan hastalar sedyelerle bahçeye alındı. Bahçede çalışanlar tarafından ilk yardım çadırı kuruldu. Burada doktorlar tarafından muayeneleri yapıldı.

Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Fatih HOROZOĞLU  yaptığı açıklamada "Rutin olarak yapmamız gereken deprem tatbikatımızı başarıyla sonlandırdık. Başından sonuna kadar tatbikatın tamamında hastanemizin personelleri çalıştı hasta ve yaralı olarak. Bize bu tatbikatta destek veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine, AFAD ekiplerine, 122 sağlık ekiplerine ve tüm diğer katılanlara çok teşekkür ediyoruz. Biliyorsunuz Tekirdağ birinci derece deprem bölgesi, her an böyle bir afetle karşı karşıya kala biliriz. Bununla ilgili ne yapa biliriz görmek açısından her yıl yapacağız. Tatbikat kapsamında 3'üncü katta konferans salonumuzda bir göçük meydana geldi. Fizik tedavi sistemimizde de hastalarımız takviye ettik. Göçük altında kalan bir yaralılarımızı AFAD ekiplerinin desteğiyle çıkarttık. Diğer 8 yaralımız 112 tarafından acil servise aldık. Durumu ağır olan yaralıyı Edirne sevk ettik" dedi.