KAMU AÇIK KAYNAK KONFERANSI

Eklenme Tarihi : 05.10.2018 11.21

Kamu kurumlarında milli yazılıma geçişi yaygınlaştırmak ve süreci hızlandırmak üzere ilk kez İstanbul’da düzenlenen "Kamu Açık Kaynak Konferansı" , Pendik Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Konferansa Üniversite Hastaneleri arasında ilk geçiş yapacak olan TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTE SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZ Müdürlüğü davet edildi. Kurumumuzu temsilen Pardus' a geçiş sürecine öncülük edip, konuyu heyecanla takip eden Merkez Müdürümüz Doç.Dr.Fatih HOROZOĞLU konferansda "Kamunun Açık Kaynak Teknolojilerine Bakışı" adlı bir sunum gerçekleştirdi.

Merkez Müdürümüz Doç.Dr.Fatih HOROZOĞLU; Başlangıç olarak işin maddi boyutu ve yurt dışına akan para bizim bu yola girmemize öncülük etti. Daha sonra yaptığımız çalışmalar ve araştırmalarla baktık ki işin maddi boyutundan önce bunun aslında en önemli kısmı güvenlik boyutuymuş. Ve güvenlik kısmı bu işin önem sırasında aslında en başta olması gerekenmiş. Çünkü hastaneler hizmetin hiç durmaması gereken işletmelerdir. Bilindiği üzere çağımızda siber saldırılar dünya da bir çok işletmenin çok ciddi maddi zararlara uğramasına ve hizmetin durmasına sebebiyet vermişlerdir. Bir hastanenin, hele ki bir üniversite hastanesinin database’inde bulundurduğu istatistiksel verilerle neler yapılabileceğini az çok tahmin edersiniz. Tabi burda bizim için önemli olan hasta mahremiyeti, Ulusal güvenlik, veri güvenliği, Bilgi güvenliği gibi başlıklar güvenliğin ne kadar önemli olduğunu ve bunların kaybedilme riski bu konuyu çok fazla önemsememize neden oldu dedi.

Haberin Galerisi